udvardy frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990-2006
 

találatszám: 1 találat lapozás: 1-1

Névmutató: Gál Ernõ

2011. május 21.

Kicsengetési ünnepség a Marosvásárhelyi Mûvészeti Egyetemen
Ma délelõtt 11 órakor ismét búcsúzik végzõs hallgatóitól az idén fennállásának hatvanötödik évfordulóját ünneplõ Mûvészeti Egyetem. A 2011-es kicsengetési ünnepségen hatvanegyedszer szólal meg a végzõsöket búcsúztató csengõ a Köteles utcában. Az idén összesen kilencvenkilenc alap- és mesterképzésben részt vevõ hallgató hagyja el az intézmény padjait és osztálytermeit. A magyar tanulmányi vonalon hatvanan ballagnak, alapképzésen 11-en színmûvészetet, 9-en bábmûvészetet, 11-en zenepedagógiát tanultak az elmúlt három évben, míg a kétéves magiszterképzést 9 színész szakos, 7 bábmûvész és 5 drámaíró szakos hallgató fejezi be.
A május végi ünnepségen immár hagyomány, hogy az egyetem korábbi hallgatói elõtt is tiszteleg. Idén negyedik alkalommal tünteti ki az egyetem azokat a volt hallgatóit, akik ötven éve vannak a pályán, és hivatásuk iránti hûségük, kitartó munkájuk példakép a pályakezdõ fiatalok számára. Ezúttal az 1961-ben végzett évfolyam tagjai közül Gál Ernõ, Bósy Anna, Dehel Gábor, Halasi Erzsébet és Péterffy Lajos veheti át a szenátus döntése értelmében az Aranydiplomát.
A Mûvészeti Egyetem sok sikert kíván végzõseinek, és szeretettel várja a ballagásra és a Stúdió Színház évadzáró elõadásaira a hozzátartozókat, barátokat, ismerõsöket, nézõket!
Népújság (Marosvásárhely)lapozás: 1-1
(c) Erdélyi Magyar Adatbank 1999-2020
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelmi záradék