udvardy frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990-2006
 

találatszám: 2 találat lapozás: 1-2

Névmutató: László Emma

2004. február 4.

Az autonómia fogalmáról, annak lehetséges megvalósítási módozatairól alakult ki élénk vita február 3-án Agyagfalván, a Krónika-karaván újabb állomásán. Farkas Márton agyagfalvi polgármester, Verestói Károly helyi RMDSZ-elnök és László Emma, a Székely Nemzeti Tanács helyi képviselőjének jelenlétében foglalta össze a 11 faluból álló község gondjait. A polgármester kitért azokra a közigazgatási nehézségekre, amelyeket a települések szétszórtsága okoz. A jelenlevők az autonómia egyik formájaként jelölték meg, hogy Kis- és Nagygalambfalva a tavalyi népszavazásnak köszönhetően várhatóan önállósodni fog. A két udvarhelyszéki település az 1968-as megyésítést megelőzően rendelkezett ezzel a státussal. te Székelykeresztúrra indult a csapat. A karaván másik csoportja Gernyeszegre látogatott, ahol Incze Jenő polgármester a lap független vonalát méltányolta. A helyi iskola épületében Lukács László vezérigazgató, Gazda Árpád vezető szerkesztő és Szucher Ervin marosvásárhelyi tudósító bemutatta a Krónikát. Balogh József körzeti RMDSZ-elnök a polgári mozgalmak tevékenységét értékelve a magyarság szétverésének veszélyére hívta fel a figyelmet. /Autonóm régiók és független sajtó. = Krónika (Kolozsvár), febr. 4./

2016. május 3.

Négyéves a Szép Emlékek
A községben nem csak a népdaltalálkozó lett négyéves, hiszen idén ünnepelte megalakulásának negyedik évét a Kézdiszentkereszti Szép Emlékek Nyugdíjasklub is.
A falu idősebb korosztálya – amelynek képviselői lehetőségeikhez képest próbálnak minden közösségi rendezvényt fellépésükkel gazdagítani – ünnepi műsorral köszöntötte a születésnapot. Ezen alkalommal mind a községközpont kultúrotthonában, mind a bélafalvi kulturális hajlékban ünnepi műsort mutattak be, az előadásokon fellépett a klub énekkara, tánccsoportja, zenekara és színjátszó csoportja.
A civil szervezetnek több mint harminc tagja van, elnöke László Emma. Azon kívül, hogy idén is színesítették fellépésükkel a falunapok programját, időközönként foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek, legutóbb pl. a böjtös ételekkel ismertették meg őket, születésnapokat ünnepelnek meg közösen, és társas kirándulásokat szerveznek.
Székely Hírmondó (Kézdivásárhely)lapozás: 1-2
(c) Erdélyi Magyar Adatbank 1999-2020
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelmi záradék